mhrs randevu alma
MHRS Randevusu Hastanelerden de Alınabilecek
MHRs merkezi hastane randevu sistemi ile artık hastanelerde kuyruk beklemeden vatandaşlar internet üzerinden yada alo 182 randevu hattını arayarak randevu alabiliyor..sağlık bakanlığı hastane randevularında mhrs sistemini genişleterek aile hekimlerine gidecek olanlarında mhrs üzerinden randevu almasına imkan sağlamıştı..mhrs hizmetlerine şimdi hastaneden randevu alma özelliği de eklendi..
Bundan sonra vatandaşlar hastanelerden de mhrs randevusunu alabilecek
T.C. Sağlık Bakanlığı olarak Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için başlatmış olduğumuz hastane randevu alımı uygulamalarına bir yenisi daha eklendi.
Sıra beklemek yerine 182’yi arayın
Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi MHRS(Merkezi Hastane Randevu Sistemi )ile ilgili broşür dağıtımı için stand kurdu
Şanlıurfalı vatandaşların sıra beklemesine gerek kalmadığını bundan böyle telefon veya internet ile randevu alınabileceğini belirtti.
Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından Şanlıurfa Belediyesi önünde açılan bilgilendirme standında Şanlıurfalı vatandaşlara 182 alo randevu hattı ile bilgilendiriyor.
Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan Yalnızca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Değil Şanlıurfa’daki Tüm Devlet Hastanelerinden Randevu Alabileceklerini Söyledi.
60 milyon kişi hastane randevusunu Erzurum'dan alıyor
Sağlık Bakanlığı'nın 2 yıl önce Erzurum'a kurduğu Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS), İstanbul hariç 80 ilden hastaya hizmet veriyor. 'Alo 182' çağrı merkezi, günde 120 bin randevu talebini karşılıyor.
Sistem sayesinde 60 milyon kişi, bakanlığa bağlı 2'nci ve 3'üncü basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerine yönlendiriliyor. İstedikleri hastane ve hekimden randevu alabiliyorlar. 24 saat çalışan ve bin 400 kişinin görev yaptığı çağrı merkezini en çok Bursalılar en az Şırnak ve Ardahanlılar kullanıyor.
Doktor sayısı az olan branşlarda randevular merkezî sistemle alınacak
Hastanelerde randevu, 'rahatsızlığın derecesine' göre değil, müracaat sırasına göre veriliyor. Özellikle branş sıkıntısı olan bölümlerde hastalar iki günle sınırlandırılan randevuları almak için birbirleriyle yarışıyor. Sağlık Bakanlığı, bu sıkıntıları gidermek için randevu aralığını bir aya uzatacak. Ayrıca bazı bölümdeki hastalar, aynı bölgedeki farklı hastanelere yönlendirilecek.
Yaklaşık bir yıl önce başlayan Merkezî Hastane Randevu Sistemi'ne (MHRS) geçen 15 ilde bir milyon kişi randevu aldı. Randevulara gitme oranı ise yüzde 92'ye ulaştı. Sisteme henüz geçmeyen başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelindeki 264 hastanede ise bazı sıkıntılar sürüyor. Özellikle romatoloji, endokrinoloji, hematoloji gibi doktor sayısı az olan branşlarda randevu, 'hastalığın derecesine' göre değil, internetten ilk müracaat edenlere ya da telefonu ilk düşürenlere veriliyor.
Sağlıkta 'istediğin hastanede, istediğin doktora muayene ol' dönemi
Pilot bölge seçilen Erzurum ve Kayseri'de uygulamaya başlanan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile hastalar istediği hastaneden istediği doktora randevu alabilecek. Sistemle hastanelerdeki yoğunluk ve zaman kaybının önlenmesi hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.
Hastaların istediği hastane ve hekimden randevu almasına imkân tanıyan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS), Erzurum ve Kayseri'de uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.
Sistem, vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için 182 çağrı merkezini arayarak canlı operatörlerden istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilmelerini sağlıyor.