Merkezi Hastane Randevu Sistemi
Sağlık Bakanlığı, 'MHRS' ve 'Alo 182' ile ilgili iddiaları yalanladı
Sağlık Bakanlığı, 'Merkezi Hastane Randevu Sistemi' ve 'Alo 182' ile ilgili olarak medyada yer alan iddiaları yalanladı. Bakanlık, MHRS'nin Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin önemli bir bileşeni olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların hastanede bekleme sürelerinin azaltıldığını ve hizmete ulaşımın kolaylaştığını belirtti. Ayrıca bakanlığın 'Alo 182'den ücret aldığı da yalanlandı.
Sıra bulunmayan branşlarda randevuyu artık doktor alıyor
Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) aksaklıkları gidermek için doktorlar devreye girdi. Telefon ve internet ortamındaki gereksiz başvurulardan dolayı gerçek hastaların sıra alamadığı sistemde, yoğunluk yaşanan bazı yan dal uzmanlıklarında randevular artık doktorlar ve hastaneler tarafından alınıyor.
Sağlık Bakanlığı, aralarında hematoloji (kan hastalıkları), tıbbi onkoloji, çocuk kardiyolojisi, nefroloji (böbrek hastalıkları), romatoloji (romatizmal hastalıklar), gastroenterolojisi (sindirim sistemi hastalıkları), algoloji (ağrı) gibi üst ihtisas gerektiren 20'nin üzerinde bölümü merkezi telefon randevu sistemine kapattı. Hastaların merkezi sistemden sıra bulamamaları üzerine artık bu bölümler için randevuları doktorlar ve hastaneler almaya başladı.
Sağlık Bakanlığı, MHRS'yi adım adım Türkiye geneline taşıyacak
Sağlık Bakanlığı, 9 ilde uyguladığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS)'ye dahil il sayısını Şubat'ta 20'ye çıkartacak. Mayıs ayı sonuna kadar 50 ilde uygulanacak sistem, yıl sonuna kadar tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak. Sistem sayesinde hastanelerdeki bekleme sürelerinin azalacağını kaydeden Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan, "Randevu bir sözleşmedir. Bu bizim açımızdan da kendi kendimizi disipline etmek." diye konuştu.
Sağlıkta 'istediğin hastanede, istediğin doktora muayene ol' dönemi
Pilot bölge seçilen Erzurum ve Kayseri'de uygulamaya başlanan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile hastalar istediği hastaneden istediği doktora randevu alabilecek. Sistemle hastanelerdeki yoğunluk ve zaman kaybının önlenmesi hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.
Hastaların istediği hastane ve hekimden randevu almasına imkân tanıyan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS), Erzurum ve Kayseri'de uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.
Sistem, vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için 182 çağrı merkezini arayarak canlı operatörlerden istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilmelerini sağlıyor.
Devlet hastanelerinde telefonla randevu sistemine geçilecek
Şubat ayından itibaren ülke genelindeki bütün devlet hastanelerinde Merkezi Hastane Randevu Sistemi(MHRS)'ne geçilecek. Böylece hastaneye gitmeden muayene için telefonla randevu alınacak.
İki günlük gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi ve seçim bölgesi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Polisevi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Akdağ burada bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akdağ, sağlık hizmetleri alanında birçok konuda ülkeye çağ atlattıklarını söyledi.